-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12158 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

راههاي تشويق ديگران به نماز خواندن چيست؟

بهترين راه براي جذب افرادبه نماز، تشويق عملي است. تشويق عملي مانند خواندن نماز در اول وقت، تهيه هديه و كتابهاي مفيد در اين زمينه (مانند يكصد و چهارده نكته دربارة نماز و پرتوي از نماز تأليف حجةالاسلام والمسلمين آقاي قرائتي و...)، طرح دوستي و گسترش رابطه با انسانهاي مقيد به نماز و در صورت امكان، كم كردن و حتي قطع رابطه با انسانهايي كه نماز نميخوانند، و در صورت نياز، نماز خواندن در ديد چنين افرادي (براي تشويق آنان به نماز) و... .

در كنار تشويق عملي ميتوان از تشويق زباني نيز بهره برد. تشويق زباني مانند: بازگو كردن اهميت و جايگاه نماز در آيات و روايات، ذكر داستانهايي از نماز گزاران و ترك كنندگان نماز، به خصوص براي جذب سنين پايين به سوي نماز. (در اين زمينه كتابهايي موجود است) ياد آوري معاد و قيامت، برزخ ، بهشت و جهنم و... .( كتابهايي چون حقاليقين تأليف علامه مجلسي; كه به فارسي و در يك مجلد چاپ شده است / منازل الآخرة، تأليف حاج شيخ عباس قمي; در اين زمينه مفيد است. )

نبايد فراموش شود كه ترك نماز در گروههايي، به خصوص در بين جوانان و افراد مورد نظر، علتهايي دارد كه ايشان را به روي نياوردن به نماز ياترك آن ميكشاند. از جمله اين علتها ممكن است سستي عقيده به معاد يا خداشناسي و يا تأثير منفي دوستان ناباب باشد; همچنين احتمال دارد مشكلات مادّي و سرخوردگي روحي، چنين مشكلي را آفريده باشد. دوست شدن و گفتگو با چنين افرادي و گوش دادن به درد دل ايشان و سخنانشان، كليد حل اين مشكلات رابه دست ميدهد. اگر علت اصلي ترك نماز شناخته شود، راه و چگونگي تشويق به نماز مشخص خواهد شد; البته چنانچه در مراحل مختلف لازم شد، حتماً بايد با افراد آگاه مشورت شود.

تشويق افراد بايد با آرامش و اخلاق نيك باشد; مگر اين كه چارهاي جز استفاده از روش توبيخ نباشد; در امر به معروف و نهي از منكر و تشويق، كردار و گفتار افراد بزرگتر و مسنتر از فردي كه نماز نميخواند ميتواند نقش مؤثرتر و مهمتري را ايفا كند. اين مسأله، در تشويق زباني بيشتر تأكيد ميشود. اگر فردي با سن پايين بخواهد كسي را تشويق كند و يا از منكر باز دارد و به معروف هدايت كند، بايد ادب را بيشتر رعايت كند. و نيز بيان برخي از نعمتهاي خداوند و اينكه انسان با نماز خواندن ميتواند شكر بعضي از نعمتها را بجا آورد همچنين يادآوري نعمتهاي خداوند موجب ميشود كه انسان به ياد خدا باشد و يكي از مصاديق ياد خدا به پاداشتن نماز است. در پايان، گفتارمان را با آياتي از قرآن كريم دربارة نماز و اهميت آن زينت ميبخشيم.

1. ]از مجرمان سؤال ميشود[ چه چيز شما را به دوزخ وارد ساخت؟ ميگويند: و ما از نمازگزاران نبوديم.(مدثر، 42 و 43) 2. اما پس از آنان ]يعني انسانهاي شايسته[، فرزندان ناشايستهاي روي كار آمدند كه نماز را تباه و از شهوت پيروي كردند; و به زودي ]مجازات[ گمراهي خود را خواهند ديد.(مريم، 59)

3. پس واي بر نمازگزاراني كه در نماز خود سهلانگاري ميكنند!(ماعون، 4 و 5)

4. همچنين خداي متعال مؤمنان را چنين معرفي ميكند: آنها كه در نمازشان خشوع دارند.(مؤمنون، 2)

5. و آنها كه از نمازهايشان مراقبت ميكنند.(مؤمنون، 9)

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.